We use cookies to provide you with an improved experience on our site. By continuing to browse, you agree to the use of cookies.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
#HRBeyond: Oana Noemi Trucă (Skanska) – ”Când mă uit în urmă la cariera mea, îmi aduc aminte de o scenă din filmul Star Wars”
HR BEYOND: Oana Noemi Trucă, HR Manager Skanska
1. Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR?
Dintotdeauna am fost orientată către oameni, către a-i servi și sprijini pe cei din jurul meu, cu o mare dorință de a-mi aduce aportul personal la construcția unei lumi mai bune.
Mi-am început cariera în anul 2000, în echipa de Front Office de la JW Marriott, unde am avut ocazia să îmi folosesc abilitățile interpersonale puternice. În ultimii 10 ani, am contribuit la consolidarea echipei din Skanska România, iar în momentul de față mă ocup de echipa locală de dezvoltare cât și de echipa centrului de excelență.
2. Dacă nu ați lucra în HR, ce job v-ar plăcea să aveți?
Pe lângă pălăria de manager de resurse umane, port cu mândrie pălăria de coach profesionist certificat în cadrul International Coach Federation. Aceasta îmi permite să contribui la dezvoltarea profesională a clienților mei, să le facilitez o cunoaștere proprie mai bogată și o accesare a propriilor daruri.
3. Ce brand/companie admirați cel mai mult (exceptând compania în care lucrați)? De ce?
Admir foarte mult munca lui Vishen Lakhiani, fondatorul mindalley.com, pentru ideile curajoase și revoluționare pe care le promovează în ceea ce privește dezvoltarea personală.
Aceasta este o platformă creată pentru a facilita transformarea personală profundă. S-a spus chiar că ar fi următorul Harvard sau Stanford al timpurilor noastre.
4. Dacă s-ar face un film despre cariera dvs., ce titlu ar avea?
Mi-e greu să mă opresc la un titlu anume, dar când mă uit în urmă la cariera mea, îmi aduc aminte, mai degrabă, de o scenă din filmul Star Wars – The Empire Strikes Back. În mlaștinile din Dagobah, îndrumat de Yoda, Luke este antrenat să fie un Jedi adevărat.
Cred că scena descrie foarte bine stadiile prin care am trecut, frustrările, dar și experiența și maturitatea dobândită după mai bine de 20 de ani.
5. Cine v-a influențat cel mai mult în carieră?
Am avut norocul să am parte de mulți oameni deosebiți care m-au influențat și le sunt tuturor recunoscătoare. Însă cel mai mult îi datorez fostului meu șef din Rompetrol, Eric Kish, pentru că mi-a facilitat drumul spre domeniul resurselor umane.
6. Dacă ar fi o carte pe care ar trebui să o citească toată echipa dvs., care ar fi aceea?
Foarte greu să mă rezum doar la o carte. Dar cartea pe care cred că ar trebui să o citim cu toții e „Comunicarea nonviolentă” de Marshall B. Rosenberg. E o carte minunată, care te învață ceea ce se cheamă „limbajul vieții”, te învață să dezvolți relații armonioase cu tine însuți și cu cei din jur. Iar eu cred cu tărie că o viață bună și care merită să fie trăită este o viață cu relații de calitate, atât acasă cât și la birou.
7. Ce persoană publică ați pune pe bancnota de 1000 de lei ? De ce?
Cred că una dintre persoanele publice cele mai potrivite să fie pe bancnota de 1000 lei ar fi Elisabeta Rizea. A fost o eroină a luptei anticomuniste, care împreună cu soțul ei a sprijinit grupul de rezistență. Pentru ajutorul dat, a fost închisă timp de 12 ani în închisorile comuniste de la Pitești și Jilava. Deși a fost bătută și torturată în închisoare, nu a divulgat numele celorlalți care s-au opus sovietizării. Pentru curajul și tăria ei de caracter, cred că merita să fie pe o astfel de bancnotă.
8. Care este gadgetul fără de care nu puteți trăi?
Nu aș putea trăi fără telefonul mobil, fără calendar și Waze. Încă mă minunez cum reușeam să ne întâlnim unii cu alții fără să ne sunăm de cel puțin 5 ori cu 5 minute înainte de întâlnire.
9. Cum vă definiți stilul vestimentar în 3 cuvinte?
Stilul meu vestimentar e simplu, confortabil și curat. Hainele trebuie să fie din materiale cât mai naturale. Îmi place să cred despre mine că m-am maturizat și că nu mai cad așa repede în capcana consumerismului, prefer o garderobă simplificată cu haine care mă reprezintă.
10. Care este cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat în 2020 ?
Pe lângă faptul că am terminat 2020 sănătoși, cel mai bun lucru e că m-am înscris la o nouă școală internațională de coaching pentru a obține următorul nivel de acreditare.
Întâlnirea, chiar și online, cu oameni din toate colțurile lumii care împărtășesc pasiunea pentru dezvoltare personală, m-a bucurat foarte mult.
Related Posts
Bunătatea liderilor
de Lavinia Rașcă „Avantajul competitiv al unei companii are la bază o strategie bine aleasă și executată, sub conducerea unui lider performant. Iar liderul este performant dacă este un om bun.” – Michael Porter Căutând pe Google cuvântul leadership, obținem aproape instantaneu mii de rezultate. Primim o mulțime de informații și rețete despre cum să …
Returning to the office – risks and legal challenges
Companies hoping to boost collaboration, innovation and productivity by implementing back-to-the-office policies, whether full-time or hybrid, face several challenges and even complaints of discrimination from employees. In this context, a new work dynamic is needed that provides safety and promotes non-discrimination and equal opportunities. Guest: Cristiana Melania Fernbach – Lawyer, Legal Department Director, Amber Studio …
De ce este greşit să îţi poziţionezi produsul/serviciul ca lider de piaţă?
Se spune că poziţionarea de brand este un concept demodat. Nimic mai fals. Nici un brand puternic nu a avut succes fără o strategie de poziţionare excelentă, fără să construiască o diferenţă relevantă în mintea consumatorului care, în timp, îi atribuie un element definitoriu, o caracteristică unică, numai a sa. Şi totuşi, mulţi au uitat …
De ce sunt respinşi şi ignoraţi oamenii tăi de vânzări?
Cele două reguli despre îmbogăţire pe care le-am reţinut de la Warren Buffet sunt “Întotdeauna cumpăra ieftin şi vinde scump” şi “Dacă toţi cumpăra, tu trebuie să vinzi. Iar când toţi vând, tu trebuie să cumperi”. Nu-i prost deloc bătrânelul acesta, nu-i aşa? Apoi, dacă pleci des urechea la replicile clienţilor că “nu sunt bani” …