We use cookies to provide you with an improved experience on our site. By continuing to browse, you agree to the use of cookies.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
#HRBeyond: Cristina Profeanu (Vego Holdings) – ”Cred că mulți dintre noi trebuie să ne îmbunătățim competențele în comunicare”
HR BEYOND: Cristina Profeanu, HR Manager Vego Holdings
1. Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR?
Acel moment a fost în 2007 când am fost angajată la GE Money, divizia financiară a lui GENERAL ELECTRIC, în cadrul departamentului HR. Deși eram anul I în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, căutam joburi part-time, flexibile, tangențiale cu domeniul de activitate.
La GE Money mi s-a oferit șansa de a face parte dintr-o echipă profesionistă cu un know-how extraordinar, fapt ce m-a determinat să îmi continui studiile în domeniul Resurselor Umane, mai exact să urmez un master în Managementul Resurselor Umane.
2. Cum v-au ajutat în carieră cursurile pe care le-ați urmat la EXEC-EDU?
Am urmat cursurile de Recrutare și Selecție și Management 360 în cadrul EXEC-EDU, care m-au ajutat să aplic corect anumite metode pe care le aplicam instinctual. Interacțiunea cu trainerii și alți cursanți m-au ajutat să descopăr restul fețelor acestui cub. Concret, după cursul de Recrutare și Selecție am implementat în compania unde lucrez o politică de recrutare mult mai eficientă.
3. Dacă nu ați lucra în HR, ce job v-ar plăcea să aveți?
Dacă nu aș lucra în HR, mi-ar plăcea să lucrez în PR și Comunicare, domeniul în care mi-am terminat studiile. Cred că mulți dintre noi trebuie să ne îmbunătățim competențele în comunicare, de aceea este un domeniu pe care eu îl consider fascinant și util în toate industriile.
4. Ce brand/companie admirați cel mai mult (exceptând compania în care lucrați)? De ce?
Am multe branduri pe care le admir. Pot aminti din România PRO TV, pentru că au un employer branding foarte puternic. Oamenii care lucrează acolo sunt mândri ca fac parte din echipă, indiferent de rolul pe care îl au. Iar din străinătate admir Apple pentru istoria sa, evoluția brandului și de asemenea pentru faptul că au reușit să facă cunoscute produsele lor în întreaga lume.
5. Dacă s-ar face un film despre cariera dvs., ce titlu ar avea?
Consider că nu am suficient material pentru film, însă dacă ar fi să ne imaginăm un film, aș zice “Caruselul”.
Am dobândit experiență în domenii diferite: resurse umane, administrativ, consultanță în management, HORECA, organizare evenimente. Anul acesta am urmat un curs de Coaching și urmează să îmi susțin examenul pentru certificare. Însă toate aceste domenii au în comun omul, cea mai valoroasă resursă. Când spun carusel, mă gândesc la toate aspectele (up &downs).
6. Cine v-a influențat cel mai mult în carieră?
Modelul meu de HR Manager a fost și va rămâne Daniela Mirițescu, care în perioada 2007-2009 a fost superiorul meu. În mod cert, Virgil Profeanu m-a influențat cel mai mult în carieră. Lucrăm împreună de peste 10 ani și a crezut mereu în potențialul meu.
7. Dacă ar fi o carte pe care ar trebui să o citească toată echipa dvs., care ar fi aceea?
“Arta războiului”, de Sun Tzu. Este o carte care nu se referă doar la război în sine, ea are o largă aplicabilitate în toate aspectele războiului de fiecare zi: carieră, viață personală (socială), viață de familie. Aș zice că este un ghid comportamental. O recomand echipei mele.
8. Ce persoană publică ați pune pe bancnota de 1000 de lei ? De ce?
Aș pune o personalitate care să reprezinte România, cu care românii să se mândrească: Nicolae Paulescu, inventatorul injecției cu insulină. Nu cred că toată lumea îi cunoaște numele sau ceea ce a făcut.
9. Care este gadgetul fără de care nu puteți trăi?
Telefonul este gadgetul pe care îl folosesc zilnic, nu mi-am pus problema dacă pot trăi sau nu fără el. Cu siguranță mi-ar fi dificil o perioadă pentru că este util, chiar și poza pentru interviu este făcută cu telefonul:)
10. Cum vă definiți stilul vestimentar în 3 cuvinte?
Îmi place să respect codul vestimentar oriunde mă duc, însă stilul este feminin, smart-casual și mereu confortabil.
11. Care este cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat în 2020?
Pe plan de carieră, cred că am trecut cu bine prin perioada lucrului de acasă. Consider că am ajutat compania, atât în comunicarea internă, cât și în punerea în practică a unor decizii la nivel organizațional. Iar pe plan personal, mă bucur că suntem sănătoși.
Related Posts
Piața de executive education, creștere cu peste 15%
Piața de executive education, segmentul de top al pieței de training, a crescut în 2020 cu peste 15%, întrucât companiile au conștientizat și mai mult importanța formării echipelor manageriale, arată datele EXEC-EDU, liderul pieței de servicii de acest tip destinate managerilor și antreprenorilor din România ”Printre factorii care au generat creșterea cererii de programe de …
Cum arată viitorul și ce competențe dezvoltăm în perioada de criză?
Care sunt competențele viitorului și cum va arăta acest viitor, după ce ne întoarcem la birou? Cu siguranță lumea nu va mai fi la fel, iar modelele de business vor lua forme diferite, pentru fiecare organizație. Cum ne putem pregăti noi, ca lideri de organizaţii sau echipe, pentru a ne dezvolta în această perioadă? Dacă …
Mediul economic în 2013, văzut de experţii EXEC-EDU
Cu bune şi cu rele, în anul 2013 întrezărim câteva luminiţe la capătul tunelului: domenii care au oportunităţi de dezvoltare, competențe valorizate, noi inițiative antreprenoriale. Le-am propus experţilor EXEC-EDU un exerciţiu de privire în viitor şi iată ce am aflat. “După câţiva ani care au pus la mare încercare mediul de afaceri din lumea întreagă, …
Burse EXEC-EDU în valoare de peste 5500 de EURO