We use cookies to provide you with an improved experience on our site. By continuing to browse, you agree to the use of cookies.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Sondaj EXEC-EDU: Programul de lucru flexibil, cel mai solicitat beneficiu de către managerii români în 2020
București, 9 august 2021 – Cele mai căutate beneficii în 2020 de către managerii români au fost programul de lucru flexibil, precum și asigurare și servicii medicale gratuite. Acestea sunt concluziile unui barometru de opinie realizat în rândul managerilor din România de către EXEC-EDU, liderul pieței de executive education, segmentul de top al pieței de training.
Astfel, 67,7% dintre managerii români au dorit să aibă anul trecut un program de lucru flexibil, în timp ce 46,2% au solicitat asigurare și servicii medicale gratuite, bonusurile financiare fiind pe locul al treilea în topul beneficiilor, dorite de doar 38,5% din manageri. Următoarele poziții în clasamentul beneficiilor sunt ocupate de acces la cursuri și coaching (27,7%), vacanță și zile libere (26,2%), mașină de serviciu (21,5%).
”Pandemia a schimbat preferințele managerilor români privind beneficiile extra salariale. Cum era de așteptat, au devenit importante asigurările medicale, dar și programul de lucru flexibil, care nu mai este o excepție, ci un standard pe piața muncii, reglementat legal. Mulți absolvenți ne-au declarat că anul 2020 le-a arătat cât pot fi de productivi în telemuncă, beneficiind în același timp de alte avantaje, precum posibilitatea de a lucra fără întreruperi atunci când aveau nevoie, confortul de a lucra de acasă, supravegherea copiilor. Avantajele sunt și de partea angajatorilor, pentru că pot evalua mai bine managerii cu adevarat productivi. Este mult mai evidentă acum lipsa de performanță a managerilor populari, care au avansat mai degrabă datorită șarmului și relațiilor, decât a eficienței”, declară Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.
Întrebați cum s-a modificat în pandemie pachetul de beneficii oferit de companii managementului, un procent de 63,1% din managerii intervievați afirmă că pachetul a rămas la același nivel. =
Pentru 20% din companii acest pachet s-a redus, în timp ce pentru 16,9% din companii beneficiile s-au majorat.
76,3% din respondenți au precizat că pachetul de beneficii pentru top management a fost corelat cu performanțele financiare ale companiei.
Din studiu reiese și creșterea interesului pentru cursuri și alte forme de dezvoltare personală. Astfel, în 2021, principalul beneficiu solicitat de manageri în această zonă sunt cursurile nișate de specializare (58,5%), urmate de coaching-ul și wellbeing-ul care sunt cerute de 49,2% dintre aceștia, în timp ce 15,4% dintre ei sunt interesați să urmeze cursurile unui MBA.
În ceea ce privește cursurile alese de manageri pentru echipele lor, 76,9% dintre respondenți preferă cursuri externalizate, susținute de companii specializate de training și executive education, în timp ce 44,6% optează pentru cursuri in-house, livrate de traineri interni.
La sondajul EXEC-EDU, realizat în luna iulie, au răspuns manageri și reprezentanți ai departamentelor de resurse umane din industrii ca retail, IT, petrol și gaze, jocuri de noroc, educație, FMCG, banking, agribusiness, curierat, transporturi, consultanță, farma, real-estate, telecom, automotive, asigurări.
Un procent de 61,5% dintre intervievați lucrează în companii cu cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro, 18,5% activează în companii cu cifre de afaceri de 5-10 mil euro, iar 20% sunt în companii cu cifre de afaceri sub 5 milioane de euro.
Despre EXEC-EDU
Cu o prezență de peste 20 de ani, EXEC-EDU este liderul pieței de executive education – segmentul de top al pieței de training – având o echipă de peste 40 de traineri și experți și aproape 20.000 de cursanți. Portofoliul EXEC-EDU cuprinde în prezent aproximativ 70 de programe, iar oferta EXEC-EDU este structurată pe 4 linii principale de activitate: programe de dezvoltare pentru C-level, programe de management, cursuri de specializare în domenii profesionale extrem de actuale, de nișă și workshop-uri de well-being. Cele 4 direcții includ nu numai programe de training, ci și coaching, mentoring, consultanță. EXEC-EDU a obținut premiul Gold Award în topul celor mai bune companii de training din România, în urma unei cercetări derulate de Learning Network în 2019, la care au participat peste 500 de manageri și specialiști de resurse umane.
Related Posts
Step into the Future You – Leadership 360°
Ce e diferit azi? Totul. Într-un context în care dezvoltăm și inspirăm echipe hibride, jonglăm cu presiuni externe care ne afectează nu numai echipele, ci și pe noi, comportamentele care ți-au asigurat succesul până acum, nu îți mai garantează succesul viitor. Dacă ești un lider de succes și îți dorești să te relansezi pe traiectoria …
Masterclass: Cele 8 mituri ale gestionării performanței
Cum construim echipe performante, motivate și implicate? Auzim această întrebare în fiecare zi. Aceasta a fost și rămâne una din principalele preocupări în organizații. De aceea, îți propunem să găsim împreună idei și soluții noi, dar și să aflăm care sunt principalele mituri care îți pot sabota eforturile, în calitate de lider. Participă la următorul …
Facilitare…grafică
Facilitarea grafică este practică de a folosi cuvinte & imagini pentru a crea o hartă conceptuală a conversaţiei, înainte, în timpul sau după ce conversaţia a avut loc. Folosirea imaginilor şi cuvintelor pentru a face schimb de idei şi pentru a crea legături, are o istorie îndelungată, începând cu scribii din vechime. Scribii au existat …
Academia EXEC-EDU | Un nou start pentru programele de certificare
În această vară, ne-am întâlnit cu Iuliana, absolventă a programului Leadership 360 – unul dintre cele mai complexe programe de pe piaţă, dezvoltat de EXEC-EDU. Cunoscătoare a pieţei de training, Iuliana ne-a împărtăşit impresiile ei. Ne-a spus că programul i-a depăşit cu mult aşteptările, pentru că beneficiile nu i-au fost prezentate la adevărata lor valoare. …