We use cookies to provide you with an improved experience on our site. By continuing to browse, you agree to the use of cookies.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Rolul managerului de proiect
Pe cei care au ales managementul proiectelor ca etapa în carieră, experţii în domeniu îi denumesc manageri “deliberaţi” de proiect. Celălalt tip de manageri sunt manageri “accidentali” de proiect.
Tu din ce categorie faci parte?
Un sfat pe care ţi l-aş putea da este “încearcă din toate puterile să NU fii un manager de proiect part-time”!
Un part‐time project manager este mai degrabă un eufemism pentru că, de fiecare dată când există un conflict între a finaliza activităţi şi a conduce un proiect, ştii prea bine ce se întâmplă. Rezultatul final este că managementul suferă. Mai mult, la evaluarea performanţelor, te poţi trezi cu următorul “calificativ” ‐ … execuţia a fost bună, dar managementul a lăsat de dorit.
Acceptând să fiţi manager de proiect part‐time seamănă mult cu un sărut otrăvit.
Motivul principal pentru asta este acela că funcţiunea de management al proiectelor nu este încă larg acceptată, la fel ca cea de contabilitate, resurse umane, marketing etc.
Dacă putem externaliza funcţiuni întregi din companie, de la IT la contabilitate, către firme specializate care au un randament şi costuri de operare mai bune ca ale noastre, cu managementul proiectelor lucrurile stau altfel. Oricine trebuie să fie capabil de management al proiectelor, nu‐i aşa??!
Din păcate lucrurile sunt mai complicate – oricine poate beneficia de cunoştinţe despre cum se conduce un proiect, chiar dacă nu este manager de proiect. Pentru a fi un manager de proiect este, însă, nevoie de un mod de gândire disciplinat şi de dorinţa reală de a conduce proiectul până la capăt.
Câteodată conduci proiecte fără să fii manager de proiect?
În caz afirmativ, ai nevoie de multă organizare, astfel încât să nu laşi munca în sine să te distragă de la management.
Şi, în afară de asta, indiferent dacă eşti sau nu în mod oficial manager de proiect, atunci când primeşti astfel de atribuţii ai nevoie de competențe solide în domeniu.
În acest scop, pornind de la metodologia nord-americană, am creat un program aplicat, care îţi sare în ajutor imediat în utilizarea unor instrumente practice de organizare şi monitorizare a proiectelor. Este singurul curs de certificare pe care îl organizăm de 2 ori pe an, tocmai pentru îţi oferă un set verificat de bune practici pentru planificarea şi gestionarea proiectelor de orice tip.
Un articol de Sergiu Rusu, EMBA
La Academia Exec-Edu am pregătit cursuri specializate. Fii la curent cu evenimentele si cursurile noastre și alege-l pe cel care ți se potrivește!
Related Posts
Eşti sau vrei să devii trainer? Cum te asiguri că mai “ajungi” la cursanţii tăi?
În prezent, cursanţii sunt în mod constant bombardaţi cu informaţii. Aceştia primesc, formal şi informal, tone de sfaturi, recomandări şi reguli stricte în vederea creşterii performanţei la locul de muncă. Creierul are o capacitate remarcabilă de a face faţă acestui gen de supraîncărcare, pentru că filtrează cele mai multe informaţii. De fapt, cea mai mare …
Ce este “Executive Presence”? Te definește ? Se poate construi ?
Ce reprezintă „executive presence”? O combinaţie între carismă, prestanţă (denumită plastic sub termenul de „gravitas” în limba engleză) şi o tentă de inefabil – trăsături care, în aparenţă sunt înnăscute pentru un lider. Executive Presence este o artă iluzorie, stăpânită de acei lideri care, atunci când intră în cameră, se fac remarcaţi, atrăgând toate privirile, …
Mediul economic în 2013, văzut de experţii EXEC-EDU (II)
Care sunt principalele tendinţe în afaceri care se prefigurează la început de an 2013? Monica Minoiu, EMBA şi Dan Beşleagă, PMP, MBA – experţi EXEC-EDU – au identificat 3 tendinţe cu impact major în mediul economic. Anul 2013 începe cu multe promisiuni de afaceri. Companii mici, medii aflate la finalul proceselor de reorganizare sau companii …
Clienții și recesiunea
E greu să te uiţi la ce se întâmplă astăzi în jur şi să nu-ţi faci griji cu privire la impactul pe care evenimentele curente le-ar putea avea asupra vânzărilor. Experţii apar de peste tot şi ne sfătuiesc, – după ce au citit o carte-doua de vânzări – ce trebuie să facem în această situaţie. …