We use cookies to provide you with an improved experience on our site. By continuing to browse, you agree to the use of cookies.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Rolul managerului de proiect
Pe cei care au ales managementul proiectelor ca etapa în carieră, experţii în domeniu îi denumesc manageri “deliberaţi” de proiect. Celălalt tip de manageri sunt manageri “accidentali” de proiect.
Tu din ce categorie faci parte?
Un sfat pe care ţi l-aş putea da este “încearcă din toate puterile să NU fii un manager de proiect part-time”!
Un part‐time project manager este mai degrabă un eufemism pentru că, de fiecare dată când există un conflict între a finaliza activităţi şi a conduce un proiect, ştii prea bine ce se întâmplă. Rezultatul final este că managementul suferă. Mai mult, la evaluarea performanţelor, te poţi trezi cu următorul “calificativ” ‐ … execuţia a fost bună, dar managementul a lăsat de dorit.
Acceptând să fiţi manager de proiect part‐time seamănă mult cu un sărut otrăvit.
Motivul principal pentru asta este acela că funcţiunea de management al proiectelor nu este încă larg acceptată, la fel ca cea de contabilitate, resurse umane, marketing etc.
Dacă putem externaliza funcţiuni întregi din companie, de la IT la contabilitate, către firme specializate care au un randament şi costuri de operare mai bune ca ale noastre, cu managementul proiectelor lucrurile stau altfel. Oricine trebuie să fie capabil de management al proiectelor, nu‐i aşa??!
Din păcate lucrurile sunt mai complicate – oricine poate beneficia de cunoştinţe despre cum se conduce un proiect, chiar dacă nu este manager de proiect. Pentru a fi un manager de proiect este, însă, nevoie de un mod de gândire disciplinat şi de dorinţa reală de a conduce proiectul până la capăt.
Câteodată conduci proiecte fără să fii manager de proiect?
În caz afirmativ, ai nevoie de multă organizare, astfel încât să nu laşi munca în sine să te distragă de la management.
Şi, în afară de asta, indiferent dacă eşti sau nu în mod oficial manager de proiect, atunci când primeşti astfel de atribuţii ai nevoie de competențe solide în domeniu.
În acest scop, pornind de la metodologia nord-americană, am creat un program aplicat, care îţi sare în ajutor imediat în utilizarea unor instrumente practice de organizare şi monitorizare a proiectelor. Este singurul curs de certificare pe care îl organizăm de 2 ori pe an, tocmai pentru îţi oferă un set verificat de bune practici pentru planificarea şi gestionarea proiectelor de orice tip.
Un articol de Sergiu Rusu, EMBA
La Academia Exec-Edu am pregătit cursuri specializate. Fii la curent cu evenimentele si cursurile noastre și alege-l pe cel care ți se potrivește!
Related Posts
Cate telefoane sau vizite la client sunt necesare in vanzari?
Articol de Mircea Enescu Ei bine, n-are nicio importanţă câte telefoane şi/sau vizite ar trebui să facă un agent de vânzări! Poate că te surprinde acest răspuns, însă important este că omul de vânzări să fie profitabil. Mai exact, să fie capabil să genereze un profit de câteva ori mai mare decât costurile …
Bunătatea liderilor
de Lavinia Rașcă „Avantajul competitiv al unei companii are la bază o strategie bine aleasă și executată, sub conducerea unui lider performant. Iar liderul este performant dacă este un om bun.” – Michael Porter Căutând pe Google cuvântul leadership, obținem aproape instantaneu mii de rezultate. Primim o mulțime de informații și rețete despre cum să …
Vânzătorul şi greşeala
“Failure is not an option” – celebra replică a directorului de zbor NASA Gene Kranz responsabil cu misiunea Apollo 13 când a aflat de problemele apărute pe parcursul misiunii în spaţiu. Din fericire, deznodământul a fost pozitiv, astronauţii s-au întors în siguranţă. Acest citat foarte relevant când a fost vorba de salvarea unor vieţi a …
Angajatii care nu se inteleg cu sefii au un risc mai mare de imbolnavire decat restul
Companiile încearcă să stopeze factorii de stres care afectează angajaţii prin masaje la birou şi prin şedinţe de consiliere psihologică. Mediul şi condiţiile de lucru, responsabilităţile din contractul de muncă, precum şi relaţia cu şeful direct sunt câţiva dintre factorii care pot provoca anxietate sau alte tipuri de boli angajaţilor care nu sunt mulţumiţi de …