We use cookies to provide you with an improved experience on our site. By continuing to browse, you agree to the use of cookies.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Implementarea IFRS în companii – o măsură necesară şi urgenţă
Începând cu 2012, potrivit Ministerului Finanţelor, companiile listate la bursa trebuie să realizeze situaţiile financiare în conformitate cu cu standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS).
Trecerea la IFRS reprezintă o provocare majoră pentru echipa de contabilitate şi poate avea consecinţe dintre cele mai neplăcute, dacă nu este corect planificată. Printre cele mai frecvente erori în urma adoptării IFRS se numără:
Alocarea incorectă a timpul necesar conversiei la IFRS
Pentru a contracara nesiguranţă şi ritmul lent de raporare, este necesar un plan de pregătire a personalului din departamentul financiar.
Un management ineficient al schimbării
Tranziția la IFRS poate aduce modificări enorme activității, afectând: sistemele informatice, raportarea, pregătirea angajaţilor, tranzacțiile și tratamentul lor contabil. E puţin probabil ca noul sistem să funcționeze fără o bună coordonare şi planificare a acestui proces, realizată de către managementul de top. Cât despre comunicarea schimbării, trebuie luaţi în calcul toţi posibilii stakeholderi sau factori implicaţi, pentru a se evita deciziile arbitrare sau cheltuielile inutile.
Ignorarea complexităţii demersului
Cum majoritatea companiilor din România nu au fost expuse la IFRS până în prezent, iar modificările legislative pot crea suficiente confuzii, trecerea la noile standarde poate crea multe bătăi de cap departamentului financiar. Ca urmare, este necesară o investiţie în pregătirea echipei de contabilitate, astfel încât, pe termen mediu, întocmirea situaţiilor financiare conform IFRS să aducă beneficii semnificative acţionarilor, compensând povara întocmirii acestora.
Valoarea adăugată pentru companii şi acţionarii lor: IFRS va asigura o bază mult mai bună şi mai relevantă pentru fundamentarea deciziilor strategice de management şi a celor de a investi în acţiunile acestor companii.
Related Posts
Eşti sau vrei să devii trainer? Cum te asiguri că mai “ajungi” la cursanţii tăi?
În prezent, cursanţii sunt în mod constant bombardaţi cu informaţii. Aceştia primesc, formal şi informal, tone de sfaturi, recomandări şi reguli stricte în vederea creşterii performanţei la locul de muncă. Creierul are o capacitate remarcabilă de a face faţă acestui gen de supraîncărcare, pentru că filtrează cele mai multe informaţii. De fapt, cea mai mare …
De ce sunt la modă instrumentele de evaluare a personalităţii?
În ultimii ani, testele de personalitate au invadat organizaţiile, iar aria lor de aplicare s-a extins de la recrutare şi dezvoltare personală la leadership, cultura organizaţională, lucru în echipă, coaching, luarea deciziilor, risc şi multe alte aspecte. Şi totuşi, de ce au devenit atât de populare aceste instrumente de evaluare şi cum îl alegem pe …
#HRBeyond: Ana Toma (BCR) – ”Am reușit să îmi creez rutine care să mă ajute să îmi păstrez echilibrul”
HR BEYOND: Ana Toma, Team Lead Learning Programs BCR 1. Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR? Mi-ar plăcea să pot spune că a fost vorba de așa ceva, dar de fapt a fost o pură întâmplare: la începutul carierei, fiind trainer și coordonator programe de …
Business cu personalitate
În urmă cu mai mulţi ani am terminat facultatea de marketing şi îmi amintesc că unul dintre primele lucruri despre care învăţăm acolo erau cei 4P – Produs, Preţ, Promovare şi Plasament – descrişi de Philip Kotler în cartea “Marketing Management”. Deşi în februarie 2011 lucrarea de mai sus a ajuns la cea de-a 14-a …