We use cookies to provide you with an improved experience on our site. By continuing to browse, you agree to the use of cookies.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
#HRBeyond: Ana Toma (BCR) – ”Am reușit să îmi creez rutine care să mă ajute să îmi păstrez echilibrul”
HR BEYOND: Ana Toma, Team Lead Learning Programs BCR
1. Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR?
Mi-ar plăcea să pot spune că a fost vorba de așa ceva, dar de fapt a fost o pură întâmplare: la începutul carierei, fiind trainer și coordonator programe de limbi străine, aveam întâlniri cu diverse persoane din zona HR și, la un moment dat, mi-am dorit să văd lucrurile din interior. Destul de curând, mi-am dat seama că este ceva ce mi se potrivește și, având și validarea celor din jur, am ajuns la concluzia ca sunt potrivită acestui domeniu.
2. Dacă nu ați lucra în HR, ce job v-ar plăcea să aveți?
La un moment dat mi-ar fi plăcut să devin psihiatru, însă pentru asta ar fi trebuit să urmez Facultatea de Medicină și nu mă vedeam capabilă de acest lucru, așa că am renunțat la idee. Dacă nu aș mai lucra în HR, mi-ar plăcea să fiu librar – este visul meu să stau toată ziua printre cărți și să povestesc altora despre ele.
3. Ce brand/companie admirați cel mai mult (exceptând compania în care lucrați)? De ce?
Îmi este destul de greu să răspund la această întrebare pentru că sunt multe pe care le admir. Dacă ar fi să aleg unul care trezește foarte mult interes în această perioadă, cel puțin în zona mea de interes, ar fi Mindarchitect.ro, pentru contribuția pe care o are au în popularizarea unor concepte din neuroștiință aparent dificile în rândul oamenilor indiferent de vârstă, pentru pasiunea și responsabilitatea cu care fac lucrurile și, până la urmă, pentru faptul că promovează dezvoltarea continuă. Dacă nu ați auzit încă de Mindarchitect.ro și Paul Olteanu & co, îi recomand cu drag.
4. Dacă s-ar face un film despre cariera dvs., ce titlu ar avea?
L-aș numi De vorbă cu tine – îmi place să ascult, să găsesc soluții, dar și să vorbesc, iar cei care mă cunosc pot confirma acest lucru.
5. Cine v-a influențat cel mai mult în carieră?
Răspunsul este simplu: mama. De la ea am învățat ce înseamnă să ai vocație, să îți faci meseria foarte bine nu pentru că trebuie, ci pur și simplu pentru că ești pasionat de ceea ce faci. Ea mi-a arătat ce înseamnă să înveți tot timpul, indiferent de vârstă și domeniu, doar pentru că vrei să devii mai bun pentru tine și pentru ceilalți.
6. Dacă ar fi o carte pe care ar trebui să o citească toată echipa dvs., care ar fi aceea?
Aș recomanda câte o carte fiecăruia dintre ei, în funcție de preferințe. Dar pentru că trebuie să aleg doar una, recomand oricui Mindsight a lui Daniel Siegel, pentru că printre colegi am tot recomandat-o. Este o carte cu fundament științific, dar și multe exemple utile care ne arată cum putem deveni observatori ai propriei minți.
7. Care este gadgetul fără de care nu puteți trăi?
Și acest răspuns este simplu și oarecum previzibil: telefonul – am în el multe din lucrurile de care am nevoie (nu toate), de la internet banking (George, cine altcineva? 😊) la aplicații pentru cumpărături, lectură, urmărit seriale.
8. Cum vă definiți stilul vestimentar în 3 cuvinte?
Comod, jucăuș, asortat.
9. Care este cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat în 2020?
La modul general, am reușit să îmi creez rutine care să mă ajute să îmi păstrez echilibrul. Iar un lucru de care sunt foarte mândră este faptul că am obținut certificarea de trainer Process Communication Model, o teorie despre comunicare și personalitate folosită cu succes în autocunoaștere și relaționare, gestionarea conflictelor și dezvoltarea echipelor. Iar anul acesta am început să susțin programe de training în organizația din care fac parte și să promovez și eu acest model care îmi este foarte drag.
Related Posts
Ce este “Executive Presence”? Te definește ? Se poate construi ?
Ce reprezintă „executive presence”? O combinaţie între carismă, prestanţă (denumită plastic sub termenul de „gravitas” în limba engleză) şi o tentă de inefabil – trăsături care, în aparenţă sunt înnăscute pentru un lider. Executive Presence este o artă iluzorie, stăpânită de acei lideri care, atunci când intră în cameră, se fac remarcaţi, atrăgând toate privirile, …
Leadership orientat spre oamenii și țelurile organizației
În 1970, Robert Greenleaf a demonstrat că modelul tradițional de conducere, cel bazat pe comandă și control, conform căruia conducătorii își exercitau singuri puterea câștigată din vârful ierarhiilor organizaționale și se axau strict pe atingerea obiectivelor și pe interesele proprii, neglijând oamenii, devenise demodat și contraproductiv. Autorul a acreditat ideea că liderii au menirea să …
#HRBeyond: Oana Noemi Trucă (Skanska) – ”Când mă uit în urmă la cariera mea, îmi aduc aminte de o scenă din filmul Star Wars”
HR BEYOND: Oana Noemi Trucă, HR Manager Skanska 1. Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR? Dintotdeauna am fost orientată către oameni, către a-i servi și sprijini pe cei din jurul meu, cu o mare dorință de a-mi aduce aportul personal la construcția unei lumi mai …
Lavinia Rașcă: Despre liderii far și oamenii lor
Lider – angajat, o relație de la om la om Piața muncii se confruntă în prezent cu un decalaj structural în oferta de muncă. Cercetări aprofundate efectuate de instituții abilitate în analiză și sondare arată că decalajul are la bază mai multe cauze, cele mai importante fiind îmbătrânirea populației, emigrarea ori neadaptarea ofertei educaționale la …