We use cookies to provide you with an improved experience on our site. By continuing to browse, you agree to the use of cookies.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
5 motive pentru care să devii expert în Supply Chain Management
Rolul de supply chain manager, director sau expert în achiziţii, spre deosebire de alte funcţii în organizaţie nu pare aparent atât de interesant. Ce provocări şi satisfacţii poate aduce responsabilitatea dificilă de a furniza produsul potrivit, la timpul potrivit, în faţa oamenilor potriviţi, la costul potrivit? Iată cel puţin 5 argumente pentru care, în secolul 21, a lucra în supply chain management este absolut fascinant.
1. Lanţurile de supply chain sunt piatra de temelie a produselor de succes. Cele mai bune produse din lume depind de operaţiuni ireproşabile în zona de supply chain. De la cel mai nou Iphone la cea mai recentă colecţie a magazinelor Zara, produsele care sunt lider de piaţă sunt tributare, în egală măsură, inovaţiei şi calităţii lanţului de aprovizionare-livrare.
2. În supply chain se utilizează cea mai nouă tehnologie. Pe măsură ce globalizarea continuă, şi în supply chain se operează tot mai mult la nivel global, prin outsourcing. Ca rezultat, sistemele de supply chain devin tot mai complexe şi greu de controlat. Companiile pun în joc cea mai nouă tehnologie pentru a gestiona reţelele de parteneriate tot mai complexe, din toată lumea. Pentru a întreţine relaţii şi contacte personale folosim Facebook; în mod similar, companiile se bazează pe platforme de colaborare în cloud pentru a orchestra rețelelele de parteneri comerciali într-un mod mult mai eficient şi măsurabil.
3. În supply chain trebuie să fii rapid şi agil. Lanţurile de aprovizionare-livrare sunt supuse în permanenţă schimbărilor disruptive ale pieţei şi presiunilor competitorilor. Pentru a avea succes în acest mediu, trebuie să deţii abilitatea de a răspunde rapid acestor schimbări neaşteptate atât în ceea ce priveşte cererea, cât şi oferta. Nevoia de viteză şi agilitate face ca rolul de supply chain manager să fie mult mai dificil, dar, în aceeaşi măsură şi mai interesant decât orice altă funcţiune.
4. În supply chain management acţionăm la nivel global. Giganţii internaţionali precum Adidas, CAT, Nestlé sau Pfizer nu sunt astăzi singurele companii care operează pe baza sistemelor de supply chain. Astăzi, companii de orice tip, indiferent de mărime au acces la reţele de afaceri globale şi pot începe imediat să se aprovizioneze şi să vândă la nivel global, fără bugetele şi resursele necesare acum câţiva ani. Terenul de joacă este global. Ca rezultat, mai mult decât în alte funcţiuni, interacţiunea cu parteneri externi este mult mai frecventă.
5. În Supply chain management se operează cu date complexe. Conform Harvard Business Review expertul în analiza datelor este, în 2013, cea mai “sexi” profesie a secolului. Conform HBR, acesta este un profesionist cu pregătirea şi curiozitatea de a face descoperiri în lumea complexă a datelor. Abilitatea de a genera business intelligence prin analiza de date complexe, în timp real, devine, rapid, o abilitate importantă în supply chain management, care schimbă regulile jocului.
Autor: Pavel Coman
Related Posts
Nu vă închideţi în birou!
Fără îndoială, România traversează o perioadă dificilă, plină de provocări pentru cei care conduc companii: acţionari, clienţi, angajaţi. Un leadership performant, bazat pe comunicare, încredere şi cooperare, care dă frâu liber creativităţii, poate diminua efectele crizei asupra companiilor, dar şi asupra moralului angajaţilor, care se vor simţi utili şi respectaţi. În loc să se închidă …
Ce sunt KPI’s?
Nu întâmplător, la accesarea vestitului motor de căutare “google”, la interogarea “indicatori de performanţă” apar peste 28.600.000 de referinţe afişate în mai puţin de 0.28 secunde… Indicatorii de performanţă sau “Key performance indicators (KPI)” prezintă diverse accepţiuni şi sunt interpretaţi diferit de utilizatori. Pentru a seta corect aşteptările cu privire la indicatorii de performanţă se …
Mediul economic în 2013, văzut de experţii EXEC-EDU (II)
Care sunt principalele tendinţe în afaceri care se prefigurează la început de an 2013? Monica Minoiu, EMBA şi Dan Beşleagă, PMP, MBA – experţi EXEC-EDU – au identificat 3 tendinţe cu impact major în mediul economic. Anul 2013 începe cu multe promisiuni de afaceri. Companii mici, medii aflate la finalul proceselor de reorganizare sau companii …
4 tendinţe pe care managerii smart le vor avea în vedere în 2013
4 idei îndrăzneţe, care acum câţiva ani sunau prea bine pentru a fi adevărat. Idei pornite de la acceptarea, atât de către angajatori, cât şi de angajaţi, a faptului că nevoile se schimbă şi că ambele părţi au de câştigat în anumite condiţii. Mihaela Matei EMBA, expert şi consultant EXEC-EDU, explică pentru absolvenţii şi prietenii …