We use cookies to provide you with an improved experience on our site. By continuing to browse, you agree to the use of cookies.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
#HRBeyond: Florentina Greger (Zitec)
”Noi, ca indivizi, ne putem adapta repede la orice s-ar întâmpla atâta vreme cât rămânem aproape de cei din jur”
HR BEYOND: Florentina Greger, Chief Talent Experience Officer Zitec
1.Care a fost momentul magic în care ați decis că vă doriți o carieră în HR?
Povestea a început în facultate odată cu participarea la un curs de management al resurselor umane, ocazie cu care am aflat despre acest domeniu și am înțeles la nivel general care sunt principalele procese implicate și rolul lor.
Deoarece mi s-a părut mult mai atractiv decât domeniul financiar pe care l-am studiat sub diverse forme, am continuat cu studiile masterale în această sferă a resurselor umane. Am avut ocazia să cunosc practicieni care au împărtășit cu noi, studenții, din experiența lor organizațională, de business, nu doar din cea academică, ceea ce a contat extrem de mult în decizia de a merge pe acest drum. Concomitent cu masteratul, am avut și primul job în resurse umane – context în care am primit încurajări și suport pentru dezvoltarea mea în această direcție profesională.
Ulterior, s-a dovedit a fi o alegere bună – percep în fiecare zi impactul pe care îl am în viața oamenilor, în context organizațional, bineînțeles, iar acest lucru este ceea ce contează pentru mine ca profesionist.
2. Cum v-au ajutat în carieră cursurile pe care le-ați urmat la EXEC-EDU?
Cel mai relevant curs pentru mine, desfășurat împreună cu EXEC-EDU acum câțiva ani, a fost Process Communication Model (PCM), susținut de Paul Olteanu.
Process Communication Model este mai mult decât un curs de autocunoaștere, este o experiență de învățare care te ajută să decodifici aproape toate straturile arhitecturii personalității, să îți înțelegi mai bine nevoile proprii cât și pe cele ale oamenilor din jur, astfel încât să comunici mai ușor cu ei. Îl recomand cu multă încredere oricui.
3. Dacă nu ați lucra în HR, ce job v-ar plăcea să aveți?
Am descoperit recent designul floral și am început să-mi dezvolt abilități în zona aceasta. Cred că m-aș vedea gestionând un mic atelier undeva în centrul Italiei – Toscana, unde mi-aș dori să mă ocup direct de creații florale unicat care să aducă zâmbete pe chipul oamenilor.
4. Ce brand/companie admirați cel mai mult (exceptând compania în care lucrați)? De ce?
Îi admir foarte mult pe cei de la Netflix, care încurajează o cultură organizațională orientată către o continuă dezvoltare personală, axată pe feedback constant și deschis. Sunt de părere că dacă mai multe companii ar reuși să modeleze o astfel de cultură, echipele ar fi mai fericite și mai performante.
5. Dacă s-ar face un film despre cariera dvs., ce titlu ar avea?
Nu m-am gândit până acum la acest lucru însă primul titlu care mi-a venit in minte este “Mereu aproape” 😊
6. Cine v-a influențat cel mai mult în carieră?
Dacă mă uit retrospectiv la cariera mea, cred că un rol major l-a avut într-adevăr primul meu mentor, care a reușit să mă ajute să cresc nivelul de încredere pe care îl aveam în mine, astfel încât să mă bazez pe o temelie solidă pe care să pot apoi construi ușor.
7. Dacă ar fi o carte pe care ar trebui să o citească toată echipa dvs., care ar fi aceea?
Recomand cu mare drag tuturor “Growth Mindset”, scrisă de Carol Dweck, o resursă de dezvoltare personală extrem de valoroasă, care cu siguranță schimbă perspectiva din care ne uităm la noi și la cei din jurul nostru.
8. Ce persoană publică ați pune pe bancnota de 1000 de lei? De ce?
Cred că nu aș pune o persoană publică pe bancnote, așa cum se întâmplă în prezent, însă m-aș uita către o operă/creație reprezentativă pentru România.
9.Care este gadgetul fără de care nu puteți trăi?
Nu am o predilecție pentru gadget-uri, în același timp însă telefonul cred că a creat dependență și în cazul meu. Se întâmplă foarte rar să nu îl am lângă mine.
10.Cum vă definiți stilul vestimentar în 3 cuvinte?
Dacă aș defini în trei cuvinte stilul meu vestimentar acestea ar fi: Simplu, Casual, Colorat.
11.Care este cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat în 2020?
Una dintre lecțiile valoroase pe care le-am învățat pe timp de pandemie este aceea că noi, ca indivizi, ne putem adapta repede la orice s-ar întâmpla atâta vreme cât rămânem aproape de cei din jur, chiar dacă uneori e nevoie să păstrăm distanța fizică. Faptul că rămânem conectați emoțional cu cei dragi (familie, prieteni, colegi) și nu ne simțim singuri, ne va ajuta să facem față mult mai ușor provocărilor care apar.
Related Posts
Mediul economic în 2013, văzut de experţii EXEC-EDU
Cu bune şi cu rele, în anul 2013 întrezărim câteva luminiţe la capătul tunelului: domenii care au oportunităţi de dezvoltare, competențe valorizate, noi inițiative antreprenoriale. Le-am propus experţilor EXEC-EDU un exerciţiu de privire în viitor şi iată ce am aflat. “După câţiva ani care au pus la mare încercare mediul de afaceri din lumea întreagă, …
Cine are supremaţia? Marketingul sau vânzările?
Back to roots: Marketing şi vânzări în acelaşi departament? Într-o perioadă în care, pentru a se menţine pe piaţă, companiile trebuie să se reinventeze în permanenţă, cine are supremaţia: funcţiunea de vânzări sau cea de marketing? Sunt vânzările parte a strategiei de marketing? Sau invers? Întrebările de mai sus pot genera discuţii fără sfârşit, însă …
Ne putem trăi viața din plin?
Context și coincidențe Început de vară. Cerere mare pentru cursul „Dezvoltarea competențelor manageriale’’. La începutul programului, cursanții acuză stres și epuizare și își declară intenția să devină mai eficienți, pentru a face față provocărilor. O chestiune pe care o dezbatem: e suficientă oare eficiența pentru performanță și stare de bine? Tot atunci, particip la întâlnirea …
e-Grow Live Talks – Managementul complexității într-o lume VUCA
VUCA nu mai este de mult un “buzz word”, un cuvânt abstract din literatura de business, ci o realitate complexă, pe care, în calitate de manageri, avem nevoie să o gestionăm astfel încât să putem supraviețui și crește. Astăzi, chiar trăim într-o lume VUCA. Ce avem de făcut? Să învățăm să ne dezvoltăm abilitățile de …